16F628

Alle vragen m.b.t digitale schakelingen m.b.v. losse i.c's
en oplossingen m.b.v. PIC processoren.
Plaats reactie
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

Mat Janssen schreef:Ja, dat is mogelijk, maar dan moet je er alleen maar naar toe schrijven en niks terug lezen.
In 99 van de 100 gevallen doe je dat al.
Dus het gaat.
dank je Mat, maar in mijn geval is het 100 van de 100 gevallen
Mat Janssen
Moderator
Moderator
Berichten: 11519
Lid geworden op: wo 10 dec 2003, 18:36
Locatie: nederweert. .. .. .. .. .. .. .. .. .

Bericht door Mat Janssen »

Prima, houden zo !! :D
signature ruimte te huur ;-)
Verhuurd :!:
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

weet iemand of normaal gesproken n backlight led van een lcd display al een serie weerstand heeft?
zodat ik er gewoon de 5V er op kan zetten?
Mat Janssen
Moderator
Moderator
Berichten: 11519
Lid geworden op: wo 10 dec 2003, 18:36
Locatie: nederweert. .. .. .. .. .. .. .. .. .

Bericht door Mat Janssen »

De meeste backlights zijn 5 volt en zit de weerstand al op de print.
signature ruimte te huur ;-)
Verhuurd :!:
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

ok, alweer bedankt Mat
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

dus kan die background led gerust direkt met PWM uit n pic aansturen?
Mat Janssen
Moderator
Moderator
Berichten: 11519
Lid geworden op: wo 10 dec 2003, 18:36
Locatie: nederweert. .. .. .. .. .. .. .. .. .

Bericht door Mat Janssen »

helemaal waar.
signature ruimte te huur ;-)
Verhuurd :!:
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

Als ik nu wil programmeren in proton ide, krijg ik de meldig error

missing security key

enig idee wat dit kan zijn??
Mat Janssen
Moderator
Moderator
Berichten: 11519
Lid geworden op: wo 10 dec 2003, 18:36
Locatie: nederweert. .. .. .. .. .. .. .. .. .

Bericht door Mat Janssen »

Je hebt geen dongle in je pc zitten die ervoor zorgt dat jij een legale gebruiker bent.
signature ruimte te huur ;-)
Verhuurd :!:
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

maar die heb je toch niet nodig voor de lite versie?
Mat Janssen
Moderator
Moderator
Berichten: 11519
Lid geworden op: wo 10 dec 2003, 18:36
Locatie: nederweert. .. .. .. .. .. .. .. .. .

Bericht door Mat Janssen »

Geen idee, ik ben nl geen proton gebruiker. Misschien kan iemand anders hier iets meer over vertellen.
signature ruimte te huur ;-)
Verhuurd :!:
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

ga het maar weer eens met CDLITE proberen
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

ben er nu echt een tijd uitgeweest, en heb het idee, dat ik helemaal opnieuw moet beginnen,
ik begrijp er helemaal niks meer van

sorry
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

is het normaal, dat ik de 16F877A niet als device kan instellen
Mat Janssen
Moderator
Moderator
Berichten: 11519
Lid geworden op: wo 10 dec 2003, 18:36
Locatie: nederweert. .. .. .. .. .. .. .. .. .

Bericht door Mat Janssen »

Hallo Jan,
Ik zelf ben er ook al een hele tijd niet meer mee bezig geweest. Maar het typr 877a zou gewoon moeten kunnen. Ik heb een andere pc inmiddels en ook windows 10 erop, ik weet eigenlijk niet of alles nog wel wil werken.
Ik ben de laatste tijd meer bezig met het repareren en aanpassen van audio mengtafels en zware buizenversterkers.
signature ruimte te huur ;-)
Verhuurd :!:
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

tis raar, Mat, de 16F877 pakt tie gewoon, maar de 877a accepteert ie niet

lukt het n beetje met de buizen?
Mat Janssen
Moderator
Moderator
Berichten: 11519
Lid geworden op: wo 10 dec 2003, 18:36
Locatie: nederweert. .. .. .. .. .. .. .. .. .

Bericht door Mat Janssen »

Buizen is eigenlijk altijd mijn ding geweest.
Ik zal tussen de "oude" spullen zoeken waarom de A er niet bij staat.
Op deze PC staat nog helemaal niks meer voor die ic's .
signature ruimte te huur ;-)
Verhuurd :!:
Gebruikersavatar
bertus
Moderator
Moderator
Berichten: 2458
Lid geworden op: wo 14 feb 2007, 20:35
Locatie: Amsterdam. .. .. .

Bericht door bertus »

Hallo,

De 877 en 877A hebben elk hun eigen datasheet.
Helaas zijn de datasheets die ik heb te groot om te postsen
Je kunt ze zelf hier downloaden:
http://www.microchip.com/TechDoc.aspx?t ... uct=16f877

Bertus
Laatst gewijzigd door bertus op do 24 sep 2015, 21:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

ik heb de datasheets op mn pc staan, maar blijf het probleem houden dat tie de 877 wel en de 877a niet pakt
Gebruikersavatar
bertus
Moderator
Moderator
Berichten: 2458
Lid geworden op: wo 14 feb 2007, 20:35
Locatie: Amsterdam. .. .. .

Bericht door bertus »

Hallo,

In het aangehechte document vind je de technische verschillen tussen de 877 en 877A

Bertus
Bijlagen
39591a.pdf
(54.43 KiB) 1724 keer gedownload
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

Dankjewel Bertus, maar ik krijg de protonIDE niet op de 16F877A ingesteld
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5917
Lid geworden op: vr 16 mei 2003, 20:45
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Welke versie van proton IDE heb je?

Als je de lite versie hebt is het normaal.
Proton Development Suite Lite Edition is a free and fully functional, non-expiring download. The Lite Edition only supports 12C508, 12F675, 16F628A, 16F877 devices and is limited to 50 lines of code which does not include; comments, lines containing only a label, or empty lines.
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

Ik heb de lite versie
Er is dus geen mogelijkheid om n 877a te gebruiken?
Gebruikersavatar
bertus
Moderator
Moderator
Berichten: 2458
Lid geworden op: wo 14 feb 2007, 20:35
Locatie: Amsterdam. .. .. .

Bericht door bertus »

Hallo,

Zoals je merkt heeft een lite versie zo zijn beperkingen.
Als je de 877A wilt programerem moet je de volledige versie aanschaffen:
http://www.protonbasic.co.uk/content.ph ... s-Compiler
Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje van 125 engelse ponden aan:
http://www.crownhill.co.uk/product.php?prod=1334

Bertus
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.
JARI NETWORKS
Berichten: 1697
Lid geworden op: zo 23 apr 2006, 19:01
Locatie: Hedalen. .. Noorwegen .. .. .. .. .. .. ...

Bericht door JARI NETWORKS »

Jep, is niet goedkoop, hoop dan toch wel de meeste problemen kwijt te zijn,
Iemand ervaring met de volledige versie?
Plaats reactie